Recepten

Op deze pagina zijn elke maand verschillende overheerlijke visrecepten te vinden. De vis en de inspiratie kunt u bij ons aan de kraam verkrijgen!

Makreel met rode bietjes (ca. 2 pers.)

Ingrediënten:
  • 2 Makreelfilets
  • 225 gram Aardappelgratin 
  • 15 gram kruidenolie
  • 1 stuk Rode biet (gekookt)
  • 25 gram roomkaas
Bereidingswijze:
  • Snijd de rode bietjes in dunne schijfjes
  • Smeer de makreelfilet in met de kruidenolie.
  • Leg de aardappelgratin in de ovenschaal. Leg hiernaast de makreelfilet en de schijfjes bieten
  • Voeg enkele toefjes roomkaas toe en garneer met rivierkreeftjes of garnalen.
Verwarm ca. 15 minuten op 160 °C.

Zalmrollade (Ca. 3-4 pers.)

Ingrediënten:
  • 1000 gram Zalm
  • Marinade van knoflook
  • 2 Tomaten
  • 1 Rode ui
  • 125 gram Mozzarella
  • 15 gram Kappertjes

Bereidingswijze:
  • Smeer de twee stukken zalm van ca. 500 gram in met de knoflookmarinade.
  • Snijd de zalm over de lengte 2 keer in.
  • Vul de sneden met schijfjes mozzarella en leg hier de tomaat, rode ui en kappertjes overheen.
  • Leg dan de andere zijde zalm op de gevulde zalm en bind ze vast met rolladetouwtjes.
  • Smeer ook de buitenkant in met de knoflookmarinade en leg de rollade in een ovenschaal.
Verwarm ca. 45 minuten op 180 °C.

Kabeljauw met boerenkool (Ca. 2 pers.)

Ingrediënten:
  • 300 gram Kabeljauwfilet
  • 150 gram Boerenkool
  • 50 ml Piccalilly (voor een extra smaaksensatie)
  • 150 gram Aardappelpuree
Bereidingswijze:
  • Kook de boerenkool gaar in de pan
  • Meng de boerenkool met de aardappelpuree
  • Snijd de Kabeljauwfilet in 3 mooie stukken en voeg zout naar smaak toe.
  • Vul de ovenschaal met de boerenkoolstamppot en leg hier de kabeljauwfilet op.
  • Garneer met zeekraal en cherrytomaten.
Ca. 15 minuten op 180 °C.